Acasă » Despre ASITEX » Colaborare

Colaborare

FTPMI

Facultatea de Textile-Pielarie si Management Industrial din Iasi

Facultatea  de Textile-Pielarie si Management din Iasi are o lunga traditie in domeniul pregatirii inginerilor textilisti, fiind prima facultate cu acest profil aparuta in tara (a fost infiintata in anul 1934 la Bucuresti si transferata in anul 1952 la Iasi). Pregatirea in cadrul facultatii asigura absolventilor competente pentru ocuparea posturilor de coordonare si conducere din toate sectoarele industriei textile din Romania si celelalte tari ale Uniunii Europene. Facultatea dispune de o baza materiala solida si un corp profesoral bine pregatit. Inginerii textilisti pregatiti de facultate sunt o categorie profesionala extrem de apreciata si cautata pe piata muncii. Absolventii facultatii noastre au diploma recunoscuta in UE si pot aplica pentru obtinerea titlului de EurIng de la Federatia Inginerilor Europeni (FEANI).

AGIR

AGIR – Asociatia Genarala a Inginerilor din Romania

Asociatia Generala a Inginerilor din Romania (AGIR), reaparuta pe scena societatii civile romanesti in anul 1990, este o organizatie profesionala neguvernamentala, cu personalitate juridica, apolitica, cu activitate non profit, cu autonomie deplina, constituita pe durata nelimitata. Ea este o organizatie deschisa, cu un numar nelimitat de membri, persoane fizice si juridice, care-i recunosc statutul si doresc sa contribuie la realizarea obiectivelor sale. Organizarea si functionarea sa sunt stabilite prin statut. Asociatia Generala a Inginerilor din Romania este continuatoarea de drept a organizatiilor ingineresti care au purtat succesiv denumirea de „Societatea Politehnica”, „Asociatia Generala a Inginerilor din Romania”, „Asociatia Stiintifica a Tehnicienilor”, „Asociatia Stiintifica a Inginerilor si Tehnicienilor” si „Consiliul National al Inginerilor si Tehnicienilor”.

FEPAIUS

FEPAIUS – Federaţia Patronală a Textilelor, Confecţiilor şi Pielăriei

Federatia Patronala a Industriei Usoare – FEPAIUS este unica organizatie recunoscuta din Romania ce reprezinta comunitatea oamenilor de afaceri si operatorilor economici din textile, tricotaje, confectii, pielarie si incaltaminte. FEPAIUS s-a constituit într-o federatie patronala, puternica si eficienta, capabila sa sprijine o dezvoltare industriala sectoriala sustenabila, recunoscuta pe plan national si international ca ”unic” reprezentant al comunitatii oamenilor de afaceri si operatorilor economici din textile, tricotaje, confectii, pielarie si încaltaminte.

ASTRICO NORD EST

Asociaţia ASTRICO NORD EST

Asociaţia ASTRICO NORD EST este un grup industrial de producători de fire şi tricotaje din regiunea de dezvoltare Nord-Est a Romaniei. Grupul produce anual circa 3.500.000 de bucăti tricotaje pentru bărbati, femei şi copii, realizate pe cca. 200 maşini electronice rectilinii de tipuri şi fineţi diferite (3, 5, 7, 8, 10 si 12 E), pe maşini de tricotat circulare, sau prin confecţionarea tricoturilor din bumbac şi amestec bumbac.  Producţia este de calitate medie-înaltă şi este destinată preponderent – peste 80% – exportului pe piaţa europeana (Franţa, Italia, Germania, Spania, Belgia, Marea Britanie, etc.) şi în SUA.